Skriv ut denna sida

SWE 1 för en anledning

Point of no return Göran, du är här med en legendar inom sporten.

Denna helgen i samband med Mästarnas Mästare i Båstad delade Svenska Seglarförbundet ut Årets Seglarutmärkelse. Tillsammans med alla utmärkelser blev även en person invald i seglingens Hall of Fame, denna seglare var i år Göran Marström!

 

Jag tror ingen är förvånad över att Göran med sina otroligt omfattande seglarkunskaper nu är en av de få seglare som blivit antagen i seglingens Hall of Fame. Det var väl dags när de flesta utmärkelserna inte fick plats uppe bland OS medaljerna och VM poaklerna utan istället fick ta en hylla nere i segelverkstaden.

Namnet Marström är även associerat med innovativ konstruktion och oklanderlig kvalite, inte bara fina resultat ute på vattnet. Med den otroliga kvalite som Göran och Kåre lyckats åstadkomma kan båtar som tillverkats för 20 år sedan fortfarande vara konkurranskraftiga även bland de bästa startfälten. För att inte tala om det nyaste påfundet m32:an. En klass som lockar publik i hela Norden och som även uppmärksammats i Nordamerika, för att nästa år bygga upp World Match Racing Tour. 

Det finns få ord för att beskriva vilken otrolig prestation detta är för killen som växte upp hemma i skogarna runt Åtevidaberg, som byggde sin första jolle i tonåren för att kunna segla på sjön i närheten och som nu är en av legendarerna som har format sporten till vad den är idag.

Stort grattis Göran önskar Svenska A-Cat Förbundet!

http://www.svensksegling.se/Nyheter/Startsidesnyheter/2015Q4/AretsSeglarutmarkelserutdelade/