Världsmästerskapen 2015 Italien

Glenn och Mischa kampas om förstaplattsen.

 Nu är VM över vilket resulterade med tre svenskar i guldfältet och tre i silverfältet. Hela veckan bjöd på otroligt skiftande och byiga vindar. Bästa svensk blev Pontus Johnsson som slutade 21 totalt och Mikael Adler blev bästa svensk i silverfältet som slutade på 18e plats och 97a totalt av de 154 a-catorna.  

Det gick åt två dagar (totalt fyra race) för att kvalificera in sig till antingen Guld eller Silver. Sverige hade utöver Pontus också Alberto Fernesi och junioren Harald Wigerstedt med sig in i Guldfältet. I silver seglade Mikael och Lars Wigerstedt, förargligt nog kappsejsade Göran Marström precis under målgången i race två och skadade handen illa vilket gjorde att han fick avstå från att segla resten av veckan.

Större delen av startfälten bestod av antingen foilande Exploders eller DNA, något att notera var även att Mischa Heemskerk lyckats få sin DNA att foila på kryssen. Men trots de nya modellerna kunde junioren Harald tampas med de bästa om topp placeringarna i de lättavindarna med sin snart 20 år gamla Marström båt. Vann gjorde Glenn Ashby.

Under VM veckan har det även röstats fram att regel 8a står kvar.

Svenska resultaten:

Guldfältet: Pontus Johnsson 21a, Alberto Farnesi 47a och Harald Wigerstedt 59a.

Silverfältet: Mikael Adler 18e, Lars Wigerstedt 37a och Göran Marström 67a.

Länk till resultaten och officiella VM hemsidan:

http://www.aclassworlds2015.it/overall-results.html

http://www.aclassworlds2015.it/index.html