Spännande framtid för de Svenska A-Cat seglarna

(Truls strax innan målgång i Loftahammar Cup 2014)

Säsongen 2014 har varit mycket intressant med nya seglare i förbundet, roliga regattor och nya kunskaper. Nu är sista regattan för säsongen avklarad och redan nu börjar vi planera och spekulera inför nästa säsong.

Detta året har vi haft tre regattor i Sverige. Första hölls i Loftahammar, andra var Nordiska mästerskapen som Borstahusen arrangerade och tredje gången var vi tillbaka i Loftahammar. Tanken inför 2015 är att genomföra fyra stycken seglingar där vi kan arrangera en i Göteborg och ev. en Stockholm. Vi har funderat på långdistansseglingar och givetvis är Tjörn Runt förstahandsvalet där vi har utmärkta möjligheter att sjösätta vid Stenungsunds SS klubbhus. Det är också ett roligt evenemang hela helgen. Vi skulle kunna inleda Tjörn Runt med seglingar tidigare under veckan och avsluta med långdistansseglingen runt Tjörn. Detta är såklart endast funderingar men med visat intresse från er seglare kommer vi försöka genomföra detta.

Det har även kommit på förslag att göra en Cup av alla regattor i Sverige för att sedan avsluta med en vinnare av säsongen. Varje regatta skulle ha sin egna vinnare men resultatet från varje regatta skulle sammanställas efter sista tävlingen och en vinnare skulle utses.

Vi vill ha många förslag och tankar inför framtiden, hör av er till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!