Säsongsfinal

Under Loftahammarsdagarna hade vi en fantastiskt rolig regatta. Tio seglare deltog och det var kul att se att så många som sju stycken hade rest dit för att vara med. Vi hade turen att få uppleva olika vindar och väder, vilket ledde till mycket skratt och skoj!

På utseglingen möttes vi av mörka moln som var mycket oroväckande men som tur var så sköljde endast regnet över oss och lagom till andra racet hade det passerat och vi fick känna på lätta vindar. Det var alltid lika spännande att närma sig kryssmärket och se vad som gällde just den undanvinden, ”blir det wild eller platta som gäller”? Som tur var hade Erik och Tummen redan rundat och visade hur det skulle gå till, de lyckades även ta första och andra platsen efter första dagen tätt följd av Göran som i sin tur jagades av två ivriga västkustseglare från Kullavik. Sista racet för dagen hölls inne i Vivassen där psyket fick sig ett ultimat test där kryssvinklarna kunde skilja sig mellan seglarna så pass mycket att det kunde göra en galen… Men alla tog det med ett leende på läpparna och väl inne på land bjöds det på Tårta och Champagne.

Prognosen för Söndagen lovade mycket vind och så blev det. Fyra genomförda race blev det även denna dagen med några spektakulära kapsejsningar som fam. Axelsson bjöd på. Härligt engagemang killar, kul att se! Göran var stabil under dagen och tog fyra raka tredje platser, imponerande! Medan de erfarna kämpade för pallplatserna var det en rafflande och rolig kamp för femte platsen mellan de två Juniorerna Truls Axelsson LBS (Lommabuktens seglarklubb),  och Harald Wigerstedt, KKKK, som slutade med endast en poängs marginal.

Loftahammar bjöd på den sista regattan i Sverige för den här säsongen men håll ett öga på hemsidan den kommande tiden för vi har stora planer inför 2015!

Per och Jens skickar en hälsning från Borstahusen och beklagar att de inte kunde delta den gångna helgen. De var mycket nöjda med den tidigare regattan i Loftahammar och tycker det är ett toppenställe!

Se resultat och bilder nedan:

Bilder från helgen: