Nordiska Mästerskapen 2014

Förra helgen anordnade Borstahusens SS Nordic Week. 15 Båtar deltog från Sverige och Danmark, nio från Sverige och sex från Danmark.

Lördagens racing bjöd på starka vindar och stora vågor. Med byar mätta upp till 14 m/s var fem av de sex planerade racen genomförda. Med mycket påfrestning på båtarna hade vissa tyvärr oturen att uppleva  skador på båten. Vinden ökade under hela dagen och endast tio båtar korsade start linjen på det femte racet. Lördagen slutade med Alberto Farnesi högst upp på resultatlistan seglandes på sin marström båt.

Med en prognos som förutspådde åska vara alla överens om att söndagens kappseglingar skulle genomföras så snabbt som möjligt men med extremt lätta vindar var starten uppskjuten. Första kappseglingen slutade med att  fyra Danska båtar korsade mållinjen först, de visade på bra taktiska beslut. Sjätte racet (andra under söndagen) var dessvärre avbrutet p.g.a. för lite vind. Sjunde kappseglingen var uppskjuten men kunde genomföras ett tag senare. Alberto slutade nia i detta racet och gav de Danska seglarna ett mycket bra läge att ta över ledningen.

Thomas Paasch slutade 1:a, Bo Ehrhardt 2:a och Alberto Farnesi 3:a.

Läs om Nordiska Mästerskapen på Internationella förbundet och Danska förbundet klicka här eller här...